Budai alsó rakpart lefedése

Budai alsó rakpart lefedése

Az alsó rakpart szakaszos vagy teraszos lefedésével máig kihasználatlan területtel növekedhetne meg a kikapcsolódására alkalmas vízközeli helyek száma Budapesten. A kiépített teraszok fantasztikus panorámát nyújtanának városunk látványosságaira. Mindennemű beavatkozást az UNESCO Világörökség szabályai szerint lehet csak eszközölni.

Points

Csak megfelelő infrastruktúra/vízügyi háttér kialakítása mellett szabad a tervezésen elgondolkodni!

Nagyon jó közösségi tér lenne!

Mindenkeppen kellene egy kozvetlen kapcsolat a lakosok es turistak szamara a Dunahoz, viszont emellett lehetoleg minel inkabb korlatozni kellene az autos forgalmat.

Felesleges és drága lefedni, már most is van elég közterület a Duna-parton, csak másféltonnás üreges fémdarabok mozgatására használjuk jelenleg, ahelyett hogy valami hasznos funkciót kapna.

Vízügyi aggályokat vet föl.

Nem lefedni kell, hanem gondoskodni arról, hogy hosszútávon felszámolható legyen a rakparti út, és a rakpart villamosok és Duna közti területe a nap 24 órájában közösségi térként funkcionálhasson.

Felesleges és drága projekt.

Az alsó rakpart lefedése közelebb hozza az itt élőket a Dunához. A lefedés megoldható úgy, hogy alatta akár a közúti forgalom megmaradjon.

Nem hiszem, hogy túl sokan lennének azok, akik ne akarnák, hogy a Duna végre "emberközelbe kerüljön". A folyópart belvárosi szakaszának autómentesítése szerintem a város történetének legnagyobb dobása lenne.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information