Alsó rakpart időnkénti megnyitása a gyalogosforgalom számára

Alsó rakpart időnkénti megnyitása a gyalogosforgalom számára

Az alsó rakpart részleges és alkalmi megnyitása a gyalogosforgalom számára olyan közösségi olyan közösségi események létrejöttéhez vezethetne, melyek során a város lakosai „elfoglalják” a többnyire sűrű autóforgalommal sújtott útszakaszt. Az autós forgalom alól mentesülő tér így különféle szabadtéri időtöltésre adna lehetőséget, amelyet a Duna közelsége még vonzóbbá tesz.

Points

Nagyon hasznos lenne.

Időnként = az év 365 napján

Ideiglenesen felesleges megnyitni, a jelenlegi forgalomtechnikai kialakítása a korlátokkal nem nyújt nagy élményt. Vagy véglegesen (amit M0 nyugati szektor átadásig nem lehet) vagy sehogy. Ez nem a Szabadság híd.

Nem tartom jó ötletnek. A rakpart viszonylag gyors és egyszerű áthaladást biztosít Dél- és Észak-Buda között, nagy forgalmat bonyolít le, ami elterelve máshol fog gondot okozni, és tovább rontja a városi levegő minőségét.

Csatlakozom az előttem szólókhoz.

Kisebb lenne az autósok használta terület.

Nyári időszakban meg lehetni nyitni, mivel kevesebb a forgalom, és ezekből a tapasztalatokból lehetne építkezni a későbbi, végleges kialakításhoz. A belvárosi részekhez (Margit-Szabadsághíd), semmiféleképpen nem illik ez az autóút, ami a rakparton megy. Viszont a közösségi közlekedés fejlesztése elengedhetetlen, pl a HÉV meghosszabbítása déli irányban... (Illetve a körgyűrű megléte is nélkülözhetetlen hozzá.)

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information