Jelzőlámpa nélküli gyalogátkelőhelyek telepítése

Jelzőlámpa nélküli gyalogátkelőhelyek telepítése

A Dunához való közvetlen lejutás megkönnyítése érdekében, szükség lenne jelzőlámpa nélküli gyalogátkelőhelyek létesítésére, melyek segítik a vízpart gondtalan és gyorsabb elérését a lakosok és turisták számára egyaránt.

Points

A Budai alsó rakpart jelenlegi 70-es sebessége mellett csak jelzőlámpás a biztonságos.

A hegyvidékes budai oldalon sajnos a budai alsórakpart az egyik fő É-D közlekedési útvonal (a kevés alternatíva közül), komoly teherszállítással és 70 km/h sebességgel. Amíg érdemi kiváltó útvonal nem lép a helyére, addig nem biztonságos (veszélyes, sőt felelőtlenség) a gyalogosokat lámpa nélkül ráengedni gépjármű közlekedési pályára.

Csak lokális beavatkozással nem biztonságos - egész Duna-parti koncepció kell!

Nem lenne biztonságos a Duna-parton, én a jelenlegi jelzőlámpa nélküli gyalogátkelőket is vagy megszüntetném, vagy jelzőlámpát telepítenék oda.

Könnyebb lenne elérni a Duna partot.

Életveszély 100%.

Én csak annyit tudok mondani, hogy nekem már volt egyszer balesetem abból, mert olyan helyen próbáltam átmenni ahol nem volt lámpa, , az autó jött én pedig 20 métert repűltem. Azóta ezen a helyen már van beszélő jelzőlámpa, amin ha megnyomjuk a billentyűt, akkkor 1 másodperc múlva a forgalmat megállítja. Abban a világban ahol már szinte mindenki autóval jár, valami hasonló sokkal hasznosabb lenne.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information