Multifunkcionális terek kialakítása

Multifunkcionális terek kialakítása

A Műegyetem előtti parkoló, illetve környező területeinek funkcióváltásával olyan multifunkcionális terek kialakítása a cél, amely a kreatív és szórakoztató közösségi időtöltést teszik lehetővé. A beavatkozás ösztönözheti a diákok, családok, barátok, és ismerősök szabadtéri tevékenységét, egyúttal csökken a környék levegő és zajterhelése a forgalomcsillapításnak köszönhetően.

Points

Nehézkes lenne az elkerülés.

Nem látom a budai fonódó villamos 2. ütemét, és az egyéb nagy forgalmat vonzó beruházások közlekedésének átterelését a Duna-partról más alternatív útvonalra (M0 nyugati szektora sincs még kész …)

A tervezett villamosvonal, illetve a parkoló megszüntetése miatt a funkcióváltás egyértelmű. A kreatív szórakoztató közösségi időtöltés helyét legfeljebb az alsó rakpart fölé nyúló teraszokon lehetne megvalósítani.

Dunával nehézkes kapcsolat a felső rakpartról

Közelebb hozná az embereket egymáshoz! És a Fonódó 2.0 is jó ötlet.

A környéken így is túl kevés parkolóhely áll rendelkezésre, nem lenne szerencsés ezeket tovább csökkenteni.

A XI. kerületre eső DÉSZ (Duna-parti Építési Szabályzat) a forgalomcsillapított elképzelést támogatja, ugyanakkor (ellenérvnél folytatva) ...

Csak lokális beavatkozással nem szabad kialakítani - megfelelő infrastruktúra háttér kell hozzá.

Élhető városi tér kialakítható, zöld felületekkel, vízpart közelében. Fonódó rakparti ágát be kell tervezni, de sok jó nemzetközi példa van városi terekre villamossal.

Mélygarázsokkal megoldható a parkolási probléma, viszont, arra a részre kelleni fog egy villamospálya, amit a föld alatt vezetve csak nagyon drágán lehetne kihozni, így ennek is helyet kellene hagyni...

A villamospálya (Szabadság híd - Infopark) kiépítése valószínűleg fontosabb lenne

Jó lenne, sok a diák, a turista, a kiránduló család (a Gellért-hegy közelsége miatt is), de viszonylag keskeny és kevés a rendelkezésre álló hely.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information